Sommarkurser

Vi har flera inspirerande sommarkurser att välja på!

Musikveckan intellektuellt funktionsnedsatta 3-7/8

Här är det mycket sång, musik och glädje. Du får testa olika instrument, sånglektioner, träning i retorik, motorik samt dramaövningar är en del som ingår i kursen. Begränsat antal platser. (SPSM berättigad)
Pris inkl. logi 3 090:-


Arkeologi 3-7/

Vimmerbyområdet är känt för sina storslagna fornlämningsmijöer. Här får du möjlighet att delta i en arkeologisk undersökning. Vi undersöker en förhistorisk boplats och vi tror att den kan innehålla spår från flera perioder. Vi förväntar oss att finna rester efter boplatsaktiviteter i form av eldstäder, matlagningsgropar och avfall från redskapsproduktion. Det kan vara rester efter föremål i flinta, bergart, men också keramik-fragment och föremål av metall. Den nya informationen kommer ge oss en förståelse om levnadsförhållandena i dessa trakter för flera tusen år sedan. I denna kurs blir du som deltagare en aktiv del i framtagandet av denna nya kunskap. Inga förkunskaper krävs.
Pris inkl. logi 4 820:-
exkl. logi 3 100:-

Betonggjutning 3-9/8

Vill du lära dig att skapa objekt i betong för inom- och utomhusbruk: konst, bruksföremål och/eller enklare möbler? Då är detta absolut en kurs för dig!
Vi gjuter i egenhändigt konstruerade formar, i sand, i och på befintliga objekt etc. Vi arbetar också i tekniker som sgraffitto, mosaik och intarsia. Med ytbehandlingar, patineringsmetoder och infärgad betongmassa ges materialet själ och karaktär. Under kursens gång skapas en gemensam kunskaps och erfarenhetsbank som grundlägger möjligheten att fortsätta betongarbetet på egen hand. Inga förkunskaper krävs. Om tiden finns låter vi betongen vila och besöker lokala loppisar och vackra platser för att finna mer material och inspiration till vårt skapande.
Pris inkl. logi 4 440:-  exkl. logi 1 860:-


Vandring i naturen 10-14/8

Vi kommer att vandra på skogsstigar över stock och sten, spana efter fåglar och beundra blommor och mossor. Det blir besök längs några vandringsleder med vacker natur och kulturminnen. Du behöver kunna gå i ojämn terräng och branta backar.
Begränsat antal platser.
Pris inkl. logi 3 020:-  exkl. logi 1 400:-


Gör egna naturliga hudvårdsprodukter 10-14/8

Du lär dig om råvarornas funktion/effekt, Aromaterapin/de eteriska oljornas doftande värld. Vi använder 100 %  naturliga råvaror som du väljer utifrån din hud- och hårtyp.
Här får vi också lära oss göra en skön ansiktsbehandling. Du får med dig många härliga produkter samt kunskaper för fortsatt tillverkning hemma.
Kurskompendium med recept ingår i kurskostnaden. Begränsat antal platser.
Har du frågor; kontakta kursledare Helene Rosagården på tel 0580-410 07 eller e-post: rosagarden@telia.com
Pris inkl. logi 4 220:-  exkl. logi 2 500:-

Akvarell 10-16/8

För dig som vill pröva något nytt eller vidareutveckla ditt måleri. Kursen omfattar bla materiallära, komposition, färghantering och framförallt eget måleri samt samtal om bilderna. Kursen är för såväl nybörjare som fortsättare. Om vädret tillåter tar vi även en resdag till havet.
Pris inkl. logi 4 340:-  exkl. logi 1 760:-