Sommarkurser 2014

Vi har flera inspirerande sommarkurser att välja på!

Musikvecka för intellektuellt funktionsnedsatta 4-8/8

Fåtal platser kvar, går fortfarande att ansöka!
Här är det mycket sång, musik och glädje. Du får testa olika instrument, sånglektioner, träning i retorik, motorik samt dramaövningar är en del som ingår i kursen. Begränsat antal platser. (SPSM berättigad)
Pris kost och logi 3090:-

Betonggjutning 4-10/8

Fåtal platser kvar, går fortfarande att ansöka!

Vill du lära dig att skapa objekt i betong för inom- och utomhusbruk: konst, bruksföremål och/eller enklare möbler? Då är detta kursen för dej!

Vi gjuter i egenhändigt konstruerade formar, i sand, i och på befintliga objekt etc. Vi arbetar också i tekniker som sgraffitto, mosaik och intarsia. Med ytbehandlingar, patineringsmetoder och infärgad betongmassa ges materialet själ och karaktär. Under kursens gång skapas en gemensam kunskaps och erfarenhetsbank som grundlägger möjligheten att fortsätta betongarbetet på egen hand. Inga förkunskaper krävs
Pris inkl kost och logi 4295:- Pris inkl kost 1835:-

Lär dig göra naturliga hudvårdsprodukter 4-8/8

Fåtal platser kvar, går fortfarande att ansöka!
Vill du kunna göra dina egna naturliga hudvårdsprodukter? Vill du veta vad dina produkter innehåller och vad du kan göra för att du och din hud ska må bra? Gå en kurs!

Du får lära dig vilka funktioner de olika råvarorna har. Vi diskuterar hur huden reagerar på syntetiskt framställda respektive naturliga råvaror och belyser vikten av att välja produkter medvetet och med kritisk blick. I de praktiska momenten övas färdigheten och du får uppleva den verkliga skaparglädjen – att själv göra dina produkter så som du vill ha dem.
Materialet ingår i kursen.
För mer information, kontakta kursledare Eva Winje Algehov på tel 043-535 58 eller e-post eva@creoinspira.se
Pris inkl kost och logi 4440:- Pris inkl kost 2850:-

Arkeologi 11-15/8

Fåtal platser kvar, går fortfarande att ansöka!
Arkeologisk grävkurs med grävpraktik i fält och grundläggande grävmetodik. Vi undersöker en förhistorisk boplats på  marker utanför Vimmerby inga förkunskaper krävs. Det är dock en fördel om man har insikt i den äldre och yngre stenåldern.

Den arkeologiska undersökningen kommer genomföras i samarbete med Museiarkeologi Sydost (Kalmar Läns Museum) och arkeologerna Kenneth Alexandersson och Michael Dahlin. För frågor angående kursens innehåll kontakta Michael Dahlin arkeologen@telia.com
Pris inkl kost och logi: 5190:- Pris inkl kost 3600:-

Akvarell 11-17/8

OBS! Fullsatt sommaren 2014
För dig som vill pröva något nytt eller vidareutveckla ditt måleri. Kursen omfattar bl.a. materiallära, komposition, färghantering och framförallt eget måleri samt samtal om bilderna. Kursen är för såväl nybörjare som fortsättare. Om vädret tillåter tar vi även en resdag till havet.
Pris inkl kost och logi 4145:- Pris inkl kost 1685:-

Vandring i naturen 11-15/8

Fåtal platser kvar, går fortfarande att ansöka!
Vi vandrar på spännande vandringsleder och okända stigar i de småländska skogarna runt Vimmerby. Förutom vandring samtalar vi om natur, kultur, djur och växter. Om vädret tillåter gör vi även ett besök på Astrid Lindgrens Näs.
Inga förkunskaper krävs, men man måste på egen hand klara av att gå i kuperad terräng på steniga stigar. Vissa dagar blir det sträckor på omkring en mil.
Pris inkl kost och logi 2890:- Pris inkl kost 1300:-