Turistpanska-fortsättningskurs

Reser du till ett spansktalande land och vill utveckla dina färdigheter i spanska? Då är fortsättningskursen något för dig. Kursen är en fortsättning från turistpanska.

Om kursen

OBS!! På grund av rådande omständigheter så flyttas vårens fortsättningskurs i turistspanska. Vi hoppas att läget är annorlunda  till 2021.

Välkommen till vårens fortsättningskurs i turistspanska! Kursen är tänkt för dig som gått kursen turistspanska eller har motsvarande baskunskaper att utgå ifrån.

Vid fem tillfällen får du chansen att träna på att föra enklare samtal på spanska. Vi repeterar ord och fraser från första kursen och använder dessa i nya sammanhang. Du breddar det allmänna ordförrådet ytterligare och tränar på nya användbara uttryckssätt för olika situationer och ämnen, t.ex. att hyra bil, prata i telefon, berätta om dina resplaner och erfarenheter, din vardag på semestern och sightseeing. Fokus ligger också på förbättra förståelsen för spanskans struktur.

Liksom i den första kursen övar vi genom dialoger, bilder och tryckt material som stöd för inlärning. Materialet kan också användas som repetition av lektionerna eller extraträning hemma. Vi går igenom hur olika typer av språkhjälpmedel kan användas på ett effektivt sätt.

Vi övar främst på att prata och förstå spanska, även om det också blir en del läsande och skrivande. Vi lyssnar också på talad spanska för att träna hörförståelsen.

Lärare på kursen heter Anders Söderlund som har många års erfarenhet av språkundervisning på olika nivåer.