Betonggjutning

Betonggjutning en skapande och kreativ kurs! Vill du lära dig att skapa objekt i betong för inomhus- och utomhusbruk, konst, bruksföremål och/eller enklare möbler? Då är detta absolut en kurs för dig!

Om kursen OBS Någon plats kvar exkl logi

Vi gjuter i egenhändigt konstruerade formar, i sand, i och på befintliga objekt etc. Vi arbetar också i tekniker som sgraffitto, mosaik och intarsia. Med ytbehandlingar, patineringsmetoder och infärgad betongmassa ges materialet själ och karaktär. Under kursens gång skapas en gemensam kunskaps och erfarenhetsbank som grundlägger möjligheten att fortsätta betongarbetet på egen hand. Inga förkunskaper krävs. Om tiden finns låter vi betongen vila och besöker lokala loppisar och vackra platser för att finna mer material och inspiration till vårt skapande. Allt material till kursen ingår. Begränsat antal platser.

Praktisk information

Inför kursstarten kommer ni att få ett brev från kursledaren där det bland annat kommer finnas praktisk information inför kursveckan. Undrar ni något gällande kursinnehållet kontaktar ni kursledaren enligt uppgifterna ovan, praktiska frågor kontaktar ni Agnetha på Vimmerby folkhögskola.