Betonggjutning

Vill du lära dig att skapa objekt i betong för inom- och utomhusbruk: konst, bruksföremål, och/eller enklare möbler? då är detta absolut en kurs för dig!

Om kursen

Vi gjuter i egenhändigt konstruerade formar, i sand, i och på befintliga objekt etc. Vi arbetar också i tekniker som sgraffitto, mosaik och intarsia. Med ytbehandlingar, patineringsmetoder och infärgad betongmassa ges materialet själ och karaktär. Under kursens gång skapas en gemensam kunskaps och erfarenhetsbank som grundlägger möjligheten att fortsätta betongarbetet på egen hand.

Om tiden finns låter vi betongen vila och besöker lokala loppisar och vackra platser för att finna mer material och inspiration till vårt skapande. Allt material till kursen ingår. Begränsat antal platser.

Inga förkunskaper krävs.

Praktisk information

Inför kursstarten kommer ni att få ett brev från kursledaren där det bland annat kommer finnas praktisk information inför kursveckan. Undrar ni något gällande kursinnehållet kontaktar ni kursledaren enligt uppgifterna ovan, praktiska frågor kontaktar ni Agnetha på Vimmerby folkhögskola.