Praktisk information sommarkurser

Kostnad

Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi, i vissa kurser är även materialkostnad, entréer eller resekostnader inkluderade.

Kursanmälan

Det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagning. Vimmerby folkhögskola är en internatskola och vi prioriterar boende kursdeltagare vid antagning tills rummen är fullsatta.

Om platserna på internatet tagit slut rekommenderar vi att ni kontaktar Vimmerby turistbyrå www.vimmerby.com för hjälp med boende. Vimmerby är en stor turiststad och det finns många som hyr ut rum både hotell och privata aktörer i alla prisklasser.

Anmälan görs skriftligen via våra anmälningsblanketter. Hos oss betalar man ingen depositionsavgift utan fakturering av kurskostnad sker efter avslutad kurs, med undantag för deltagare som inte bor i Sverige då betalas kursen på plats.

Vid avbokning med mindre än fem(5) arbetsdagar före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Utebliven närvaro vid kursstart debiteras med 100 % såvida ett sjukintyg ej kan visas. Avbokningar måste alltid ske skriftligt.

Sista anmälningsdatum

Vi kan inte lämna besked om kursen blir av eller inte förrän efter sista anmälningsdatum. Ha koll på vilken som är sista anmälningsdag för just din kurs. För besked angående antagning kontaktas ni av skolan, via telefon, e-post eller brev, inom 7 arbetsdagar efter sista anmälningsdag.

Kursen

Kurserna startar med samling i skolans matsal på utsatt starttid och avslutas i regel också med samling och avslutningsfika i matsalen. Tiderna för respektive kurs meddelas också i antagningsbrevet i god tid före kursstart.

Inkvartering

Skolans flesta rum har privat toalett och dusch, fördelningen sker först och främst i de rummen. I möjligaste mån erbjuder vi alltid enkelrum men eftersom denna rumstyp är begränsad förbehåller vi oss rätten att prioritera de som kan tänka sig att dela boende i dubbelrum samt personer med ”särskilda behov”.

Meddela oss om du behöver bo på bottenvåning.

Husdjur är ej tillåtet.

För en extra kostnad finns möjlighet att komma dagen före kursstart. Detta måste anges på anmälningsblanketten. Vid söndagsankomst finns ingen matservering men internatet har fullt utrustat kök som man då kan nyttja. Närmsta affär ligger ca 300 meter från skolan och i centrum med gångavstånd på ca 1 km finns flera matvaruaffärer samt ett brett utbud av restauranger.

Lakan och handdukar ingår så du behöver inte ta med dig egna.

Det finns också tillgång till tvättstuga i varje internathus.

Måltider

För kursdeltagare som bor på skolan ingår varje dag följande måltider:

Frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag, samt kvällsfika som finns ute på internatet.

För kursdeltagare som inte bor på skolan ingår följande:
Förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, samt middag på torsdagskvällen då alla kursdeltagare samlas gemensamt.

Köket kan tillgodose de flesta allergier, skriv på anmälan under punkten specialkost om det är något som rör er. Olika dieter kan köket inte tillgodose.

Maten serveras i skolans matsal på följande tider:

Frukost           07.50-8.30

Fm fika           10.00-10.20

Lunch             11.30-12.30

Em fika           14.00-14.30

Middag           17.00-17.30

Observera att kursledaren kan ha bokat andra tider just för er kurs.

 Att ta sig till skolan

Skolan ligger centralt i Vimmerby och det går att resa hit med bil, buss eller tåg.

Det är ca 1 km från Vimmerby resecentrum till skolan.  I antagningsbrevet bifogas alltid en karta över gångväg från resecentrum till skolan samt en karta över skolans område. Det finns gott om parkeringsplatser vid skolan i anslutning till skolan och boendet. 

Fritid

Vimmerby har en rad olika sevärdheter samt badsjö inom gångavstånd. Vid samlingen första dagen kommer ni att få en broschyr samt karta över Vimmerby där ni hittar mycket information. Vill ni innan kursstart få reda på lite mera rekommenderar vi ett besök på sidan www.vimmerby.com

I skolans bibliotek kan du låna böcker och tidskrifter. Du skriver upp dina lån på lånelappar som finns i biblioteket. I dagrummet utanför matsalen kan du läsa dagstidningar, förutom de lokala tidningarna finns också DN och SvD

Om du vill se på TV kan du göra det i samlingsrummet som finns på internatet.

Lånecyklar

Skolan har ett fåtal cyklar som går bra att låna under er vistelse hos oss, vi tillämpar ”först till kvarn” på att kvittera ut sig en lånecykel

Internet

Skolan har trådlöst Internet i alla lokaler. Behöver du tillgång till nätet frågar du personalen på plats.