Veckoslutskurser

Vimmerby folkhögskola erbjuder nu en spännande helgkurs i arkeologi! Arkeologi och samhälle Foto: Arne K Johansson

I forntidens spår del II Inventering och konsten att läsa landskap 14-15 oktober

Om kursen OBS Fåtal platser kvar!

Var beredda på en fartfylld helg med massor av fornlämningar från skilda epoker. Jag kommer att ge er de teoretiska grunderna i kulturmiljölagen och bakgrunden till denna. Jag kommer också att ge er grundläggande kunskap i var ni själva kan finna information om fornlämningar, kulturlandskap och geologi.

Stora delar av denna kurs kommer vi egna i fält och det oavsett väder och vind. Målet är att ge er grunderna för att lättare kunna upptäcka det fantastiska kulturlandskapet vi har i vår närhet!

Praktisk information: Ni ska ha tåliga fältkläder och regnkläder med er och lämpliga skor eller stövlar. I fält ska ni endast ha med ert anteckningsmaterial inget annat är tillåtet. Allt annat material tillhandahåller kursledaren.

LÖRDAG kl.09.00-17.00

Teori: Vi börjar dagen inomhus med en genomgång av kulturmiljölagen och dess bakgrund. Vi fortsätter sedan med hur man finner den grundläggande kunskapen om fornlämningar, kulturlandskap och litteratur. Efter lunch beger vi oss ut i fält.

Fält: Tema Stenålder kring sjön Krön

SÖNDAG kl.09.00-16.00

Fält: Tema bronsålder och järnålder(vi färdas längst den gamla Tunaåsen mot kusten)

Er kursledare är:

Michael Dahlin är fil.lic. i arkeologi och kulturgeografi. Michael driver företaget ”Michael Dahlin Arkeologi & Kulturlandskap” och arbetar med uppdragsarkeologi, forskning och kulturmiljöpedagogik. Han har lång erfarenhet som fornminnesinventerare och har granskarkompetens för fornminnesregistret.  

Kurskostnad: Material, utrustning samt kost ingår. 1250:-

Önskar man övernattning erbjuder vi det för 350:-/ person

Frukost samt sänglinne/handdukar ingår.

Sista anmälningsdag: 2 Oktober

Frågor gällande kursens innehåll ställer ni till Michael Dahlin via e-post arkeologen@telia.com