Allmän kurs gymnasienivå
Utbildning
1-3 år
Sista ansökningsdag
2021-12-31
Utbildningen startar
2022-01-03
Kostnader
Photo1
Ann Jonsson
Studie- och yrkesvägledare
Tel: 0492-143 24
Mob: 070-644 47 94
dsc6253
Allmän kurs gymnasienivå

Allmän kurs gymnasienivå

Är du inte klar med gymnasiet eller vill läsa in grundläggande behörighet till högskola/universitet? Hos oss hittar du allmän kurs på gymnasienivå med flera spännande inriktningar att välja på!

Inriktningstiden är en halvdag i veckan där du får möjlighet att tillsammans med andra, likasinnade, fördjupa dig inom ramen för den inriktning du valt. Övrig tid läser du vanliga ämneskurser för att läsa in gymnasiet.

Om kursen

Vimmerby folkhögskola gör en nysatsning på allmän kurs och drar igång tre nya inriktningar inför vårterminen 2022. Vi öppnar även ansökan för våra övriga inriktningar och erbjuder platser med start vårterminen 2022.

Hos oss har du möjlighet att erhålla grundläggande behörighet för högskolestudier. Utöver detta kan du läsa in vissa fördjupningskurser. Matematik och engelska läses på olika nivåer utifrån de förkunskaper du har.

Tillsammans med traditionella kärnämnen ingår inriktningen som en del av kursen och utgör underlag för det omdöme du kan begära efter fullgjord kurs. Inriktningen omfattar en dag/ vecka och du väljer utifrån intresseområde. Du utvecklar dina färdigheter och din förmåga att arbeta på ett annorlunda sätt. Allmän kurs är ett alternativ till gymnasium och Komvux.

Sedan några år tillbaka har Vimmerby folkhögskola lagt extra resurser på svenska och särskilt på läsning. Något som gett resultat.

Inriktningar

Det finns sex spännande inriktningar att välja mellan.
Litteratur och drama
Bild och Form
Liv i rörelseBrädspel
Socialt arbete
Biologisk mångfald

Liknande kurser

Bilder från utbildningen