Allmän kurs – grundskole- & gymnasienivå
Utbildning
1-3 år på gymnasienivå
Sista ansökningsdag
2023-04-15
Utbildningen startar
2023-08-21
Kostnader
Ann Jonsson
Ann Jonsson
Studie- och yrkesvägledare
Tel: 0492-143 24
Mob: 070-644 47 94
Ett kollage av bilder som visar på de olika inriktningarna på allmän kurs: Litteratur och musik, Bild och form, Liv i rörelse, Biologisk mångfald och Spel.
Allmän kurs – grundskole- & gymnasienivå

Allmän kurs – grundskole- & gymnasienivå

Är du inte klar med grundskolan/gymnasiet men vill läsa in grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola/universitet? Hos oss kan du läsa allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå och få behörighet till vidare studier!

Om kursen

Hos oss på Vimmerby folkhögskola har du möjlighet att läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier eller yrkeshögskola. Förutom de behörighetsgivande kurserna så har du möjlighet att läsa olika valbara kurser, som estetisk verksamhet, musik och gym. Behöver du ytterligare stöd i dina studier så kan du även välja studiestöd på schemat, då finns det pedagoger på plats som hjälper dig med uppgifterna i olika ämnen.

På folkhögskolan anpassar vi undervisningen från deltagarnas behov, tidigare kunskaper och erfarenheter. Detta innebär att du kan vara med och påverka din utbildning genom din delaktighet. Mötet mellan människor är en viktig del i folkhögskolans pedagogik.

Allmän kurs är ett alternativ till gymnasium och Komvux och passar dig som vill läsa in gymnasiet genom studier i en mindre grupper och med mycket lärarstöd.

Behörighet och studieomdöme

Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen på samma sätt som på gymnasiet. Du får en behörighet motsvarande gymnasiets kurs när du klarar kraven för godkänt i en kurs. Du kan alltså inte läsa upp betyg, men du som studerar på Allmän kurs kan få ett studieomdöme.

Studieomdömet är en sammanfattande bedömning av den studerandes studieförmåga, och du får alltså ett sammantaget studieomdöme för alla ämnen du läst under året. När du sedan söker till högskolan söker du i en egen urvalsgrupp, bara för folkhögskolestuderande. Läs mer om behörigheter och studieomdömet på folkhögskola.nu.