Grundkurs i stickning – gott och blandat – ANSÖKAN ÄR STÄNGD!
Sista ansökningsdag
3 maj, 2024
Utbildning
Sommarkurs 24/6-28/6 2024
Kostnader
Pris ink. logi 4380:-
exkl. 2450:-
Stickning
Grundkurs i stickning – gott och blandat – ANSÖKAN ÄR STÄNGD!

Grundkurs i stickning – gott och blandat – ANSÖKAN ÄR STÄNGD!

Från uppläggningar och avmaskningar till flätor och spets via moss-, alpstickning och lyfta maskor

Vill du lära dig sticka? Eller var det kanske bara längesedan stickorna var framme? Vi börjar med att gå igenom grunderna i stickning och du får lära dig att lägga upp, sticka räta och aviga maskor, göra ökningar, hoptagningar och maska av.

Vi går vidare med olika sätt att använda maskorna och stickar resår, moss-, patent- och alpstickning och vi jobbar med flätor och spets. Som avslutning blir det flerfärgsstickning med lyfta maskor – vår favorit.

Det blir också genomgång av masktäthet, val av stickor och en del materialkunskap. Efter kursen kommer du att ha en stor inspirationshög med provlappar.

Du får gärna påbörja, eller ha med, ett eget projekt att jobba med under veckan.Kursledare:

Vi som håller kursen är Lotta och Madelaine/2stickare och vi jobbar främst med lyfta maskor. Vi började utforska tekniken för flera år sedan och nu kan vi inte sluta… Det är härligt!

Vi har en bakgrund i hemslöjdsrörelsen och för ett antal år sedan gav vi ut boken ”Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor”. Vi håller kurser i stickning, deltar på mässor och håller föreläsningar. Vi har vår lokal i Stockholm men reser gärna runt i landet och träffar stickare.

Läs mer om oss på 2stickare.blogspot.com. Vi finns också på instagram och facebook.

Madelaine & Lotta

E-post: 2stickare@gmail.com

Fotograf Ann Jonasson Lignercrona