Odling och hälsa
För mer information eller frågor
odla mploscar
Odling och hälsa

Odling och hälsa

Nyfiken på odling? Lär dig grunderna i permakultur, täckodling och att anlägga och odla i kompostlimpor. Vi varvar praktiskt arbete i odlingen med teori, studiebesök och inslag av Mindfulness och skogsbad. Inga förkunskaper krävs.

Om kursen

Under studieveckan kommer fokus framförallt att ligga på praktiskt arbete. Vi lär oss hur man snabbt, enkelt och billig kan bygga upp ny odlingsyta. Vi sår och planterar, tar sticklingar och lär oss ta frön från växter. Vi planerar för vår (eventuella) egna odling, både den mindre odlingen på balkongen eller den större där odling sker för självförsörjning året runt.

Vi gör studiebesök för inspiration. Vi kommer också att lära oss ta tillvara på skörd på olika sätt. Dagarna kommer att innehålla mindfulnessövningar, skogsbad och reflektioner om vår hälsa. Vi kommer att prata om drömmar, mål och förväntningar både vad gäller odlingen och vår personliga utveckling.  

Kursledare är Linda Ogebrink utbildad socionom och samtalsterapeut. Jobbar till vardags som kurator på skolan. Linda har praktiskt andelsodling på den egna gården som mer eller mindre är självförsörjande på grönsaker och bygger även just nu upp en blomsterodling för självplock av snittblommor. 

Inga förkunskaper krävs.

Liknande kurser

Lärare