Nu kan du söka till Barn i Världen-Internationell resandekurs!

Läs vad en av deltagarna, som studerar nu, tycker om kursen!

Att tillsammans med studiekamrater på kursen "Barn i världen" få möjlighet att besöka  Bolivia som ett kursmoment har gett mig inblick i hur det är att leva och växa upp i ett av världens fattigaste länder.
Fältstudierna var spännande från början till slut och det var intressant att möta människor som lever i ett samhälle som är raka motsatsen till Sverige. Tiden i Bolivia var väldigt positivt för mig och jag fick mig med många nya tankar och reflektioner om hur vi idag lever vårt liv i Sverige.

Jag gjorde fem veckor praktik på ett barnhemmet  "Hogar Carlos de Villega". Ett barnhem i centrala La Paz som drivs av katolska nunnor. Jag fick en fantastisk tid med barnen, trots att det finns en tragisk bakgrund till att dessa barn hamnat just här är detta ett barnhem där det finns otroligt mycket kärlek att både ge och få tillbaka.

Jag är glad över att jag sökte denna kurs som bland annat gett mig kunskap om mänskliga rättigheter, fairtrade handelns betydelse och större kunskap om Latinamerika. Jag har dessutom genom kursen lyckats utökat mitt spanska ordförråd!

Att studera och genomföra fältstudier tillsammans med mina kurskamrater har gett mig nya vänner. Denna upplevelse kommer jag bära med för alltid och jag rekommenderar verkligen fler att ta del av denna kurs och fantastiska land som från och med nu alltid kommer ha en given plats i mitt hjärta.

/Hanna
(Deltagare "Barn i Världen 2016")