En hälsning från Bolivia

Denna vecka har alla börjat på sina praktikplatser i Cochabamba och La Paz/El Alto. Alla har praktik på organisationer som hjälper utsatta ungdomar och barn. ¡Hasta pronto!

Nu har vi varit i Bolivia i tre veckor. Först samlades alla i Cochabamba där vi studerat spanska och bott i familj. Vi har också varit på två studiebesök, Kawsay som arbetar med ekologi, produktionssätt, kultur och rättigheter för de andinska ursprungsfolken. Det var ett lärorikt besök som gav mycket förståelse för den mångfald av livsstilar som finns i Bolivia. Dagen efter besökte vi skolan Molle Molle. Där möttes vi av hundratals barn som välkomnade oss med sång, dans och poesi. Efteråt blev det lek med bollar och rockringar vi tagit med oss. Vi lämnade även över böcker från vårt bokprojekt som elever på gymnasiet i Sverige översatt på sina spanska lektioner. Att få se glädjen i barnens ögon var oslagbar. Två besök som bidragit med mycket kunskap och värme.