Allmän kurs grundskolenivå

Kursen riktar sig till dig med invandrarbakgrund och avslutad SFI på D-nivå eller motsvarande. Du som har studerat på SFI och inte har grundläggande kunskaper i svenska, engelska eller matematik kan studera på grundskolenivå i ett eller två år.

Om kursen

Vimmerby folkhögskola tar väl hand om dig som inte har svenska som modersmål och vi vill hjälpa dig som kursdeltagare att stå på egna ben oavsett om du går ut i arbetslivet eller fortsätter dina studier. Om du har studerat länge i ditt hemland eller redan har grundskolekompetens eller motsvarande är det lämpligare att läsa på gymnasienivå.

I en mångkulturell miljö utvecklas vi tillsammans och förbereder oss för gymnasiestudier. Vi studerar olika ämnen med fokus på svenska språket.

Följande ämnen ingår i kursen:

Svenska med litteratur
Svenska som andraspråk