Allmän kurs gymnasienivå

Vill du bättra på dina kunskaper och utveckla dig som människa? Då finns vår allmänna linje med flera spännande inriktningar att välja på! Vi erbjuder studier i små grupper med kompetenta och engagerade lärare.

Om kursen

Hos oss har du möjlighet att erhålla grundläggande behörighet för högskolestudier. Utöver detta kan du läsa in vissa fördjupningskurser. Matematik och engelska läses på olika nivåer utifrån de förkunskaper du har.

Tillsammans med traditionella kärnämnen ingår inriktningen som en del av kursen och utgör underlag för det omdöme du kan begära efter fullgjord kurs. Inriktningen omfattar 2 halvdagar/ vecka och du väljer utifrån intresseområde. Du utvecklar dina färdigheter och din förmåga att arbeta på ett annorlunda sätt. Allmän kurs är ett alternativ till gymnasium och komvux.

Sedan några år tillbaka har Vimmerby folkhögskola lagt extra resurser på svenska och särskilt på läsning. Något som gett resultat.

Inriktningar

Det finns fem spännande inriktningar att välja mellan.
Litteraturen, läsandet och historien
Bild och Form