Inriktning - Med hälsan i fokus

Med hälsan i fokus riktar sig till dig som är intresserad av hälsa, friskvård och träning. Kanske är du redan idag aktiv motionär, eller har en längtan av att komma igång med någon form av träning och friskvård.

Om kursen

Ta chansen och häng med på en resa för kropp och själ. Vi blandar motion, idrott och ledarskap med träningslära, kost och ergonomi. Vi simmar, styrketränar, utövar olika bollsporter och mycket annat.

När vi jobbar med ledarskap får du en chans att dela med dig av dina erfarenheter. Du håller tillsammans med andra deltagare lektioner i idrottshallen, eller på annan lämplig plats.

Vi planerar varje termin tillsammans och alla aktiviteter görs på en nivå som alla klarar.

Du får genom Mindfulness, målning och drama en resa i att utveckla din självkänsla samt verktyg för att hjälpa dig att minska stress, meditera etc.

I vår psykosociala del av kursen inriktar vi oss mer på frågor som varför vi gör som vi gör och hur vi fungerar tillsammans med andra i en grupp. Vi lär oss också vad vi kan göra för att förbättra vår egen inre hälsa.

Att vara ute i naturen och röra på oss är också en viktig del av hälsoperspektivet.

Kursen passar alla nivåer. Du får lära dig vad som händer i kroppen när vi motionerar och vilka fantastiska vinster vi gör med en aktiv livsstil. Det finns något för alla!