Deltagare berättar

Jag åkte utan erfarenhet….

..av resande och mest med hopp om att orka, eftersom jag varit sjukskriven länge. Jag återvände med nya vänner, hjärtat fullt av människor, erfarenheter och upplevelser som lärt mig att jag klarar mycket mer än jag vågat tro. Jag vill särskilt slå ett slag för att våga göra detta som "lite äldre", min upplevelse var att jag hade stor nytta av att ha min livserfarenhet med mig. Både i mötet med barn och vuxna. Det är fenomenalt att kursen är upplagd så man får bo i familjer och mötas i den verkliga vardagen både på praktikplatser och i hem. Bolivia är nu ett hemma jag absolut måste åka tillbaka till.

//Debbie Weiborn, deltagare på kursen ”Barn i Världen”

Vad kursen ”Barn i Världen” och tiden i Bolivia har betytt för mig!

Jag har alltid varit intresserad av frågor som berör mänskliga rättigheter. Genom kursen ”Barn i Världen” fick jag möjlighet att på riktigt arbeta med dessa frågor, dels i Sverige, men främst på plats i Bolivia genom fältarbetet. Mitt oreflekterade språkval på gymnasiet, spanska, öppnade upp en ny värld för mig. Spanskan förbättras allt eftersom under hela kursens gång, främst genom spanska studierna de första veckorna i Bolivia. Betydelsen av att kunna ett språk blev märkbar, då spanskan förde mig närmare människorna i landet. Kursen inspirerade till att jag nu har fått en djupare social och kulturell förståelse för landet Bolivia samt att jag har fått insikt i hur organisationer arbetar i landet. Jag har även insett att jag själv kan göra en skillnad.

//Sofia Nygård, deltagare på kursen ”Barn i Världen”

Att tillsammans med studiekamrater på kursen "Barn i världen" få möjlighet att besöka  Bolivia som ett kursmoment har gett mig inblick i hur det är att leva och växa upp i ett av världens fattigaste länder.
Fältstudierna var spännande från början till slut och det var intressant att möta människor som lever i ett samhälle som är raka motsatsen till Sverige. Tiden i Bolivia var väldigt positivt för mig och jag fick mig med många nya tankar och reflektioner om hur vi idag lever vårt liv i Sverige.

Jag gjorde fem veckor praktik på ett barnhemmet  "Hogar Carlos de Villega". Ett barnhem i centrala La Paz som drivs av katolska nunnor. Jag fick en fantastisk tid med barnen, trots att det finns en tragisk bakgrund till att dessa barn hamnat just här är detta ett barnhem där det finns otroligt mycket kärlek att både ge och få tillbaka.

Jag är glad över att jag sökte denna kurs som bland annat gett mig kunskap om mänskliga rättigheter, fairtrade handelns betydelse och större kunskap om Latinamerika. Jag har dessutom genom kursen lyckats utökat mitt spanska ordförråd!

Att studera och genomföra fältstudier tillsammans med mina kurskamrater har gett mig nya vänner. Denna upplevelse kommer jag bära med för alltid och jag rekommenderar verkligen fler att ta del av denna kurs och fantastiska land som från och med nu alltid kommer ha en given plats i mitt hjärta.

/Hanna
(Deltagare "Barn i Världen 2016")