Bilder

Aktiviteter, studiebesök mm 

Studiebesök

Äntligen får vi vara tillsammans igen efter ett år med mycket studier på distans. Här är bilder från studiebesök på kulturskolan, Bråbygdens föräldrakooperativ samt en utomhuspedagogikdag.

 
Lunchslingor

De blivande barnskötarna går en av våra två promenadslingor. Det är en del av vårt hälsofrämjande arbete på skolan. Vi har en kort och en längre runda att välja mellan.

TAKK

Petra Dahlström som arbetar på Kottens förskola i Frödinge har varit hos oss på Barnskötarutbildningen och lärt ut TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Det kommer vi ha stor nytta av i arbetslivet.

Deltagare lär sig TAKK

Levande adventskalender

Sevdije och Hefa på Barnskötarutbildningen har deltagit i en levande adventskalender som grundsärskolan på Vimarskolan har under december månad. Sevdi berättade för barnen om hur det var när hon var liten och bodde i Kosovo. Hefa berättade om Newroz som är en kurdisk högtid liknande nyår. Hon visade de fina kläderna som man använder på Newroz. Både Sevdi och Hefa visade flaggor och Sevdi hade en snäcka med sig från Kosovo, i den kan man höra havet susa.

Sevdije och Hefa

Litteraturfestivalen- Vimmerby berättar

Deltagare på litteraturfestivalen

Litteraturfestival

Studiebesök på föräldrakooperativ

Deltagare på studiebesök
Deltagare på studiebesök

Barnkonventionspromenad

Deltagare på promenad

Deltagare på promenad

Utomhuspedagoggik

Idag har barnskötarutbildningen haft en utomhuspedagogikdag i Frödinge skolskog. Stort tack till Jossan som berättade för oss om skolskogens verksamhet.
Deltagare på utomhuspedagogik

Deltagare på utomhuspedagogik

Deltagare på utomhuspedagogik

En dag på utbildningen

På barnskötarutbildningen delade vi med oss av aktiviteter, dans och mat från våra olika kulturer. En mycket rolig och lärorik dag.
Kulturdag

Kulturdag

Rytmik/musik

Det ingår rytmik/musik i barnskötarutbildningen

Musik

Musik
Musik