Om utbildningen
Utbildningen omfattar tre terminer. Utbildningen är både praktisk och teoretisk. svenska, matematik och samhällskunskap på gymnasienivå ingår. Utbildningen är en del av kursutbudet på folkhögskolan och kursdeltagarna deltar i gemensamma aktiviteter.
Det ingår en dags praktik/vecka och utbildningen är starkt förankrad i arbetslivet.
Utbildningens förankring i arbetslivet
Det finns ett utbildningsråd med personal från skolan och fastighetsbranschen som samverkar och utvecklar utbildningen tillsammans.
Utbildningens mål
Efter avslutat utbildning kan du arbeta som fastighetsskötare och se till att värme, ventilation och andra tekniska system fungerar och att hyresgästerna får en bra service.
Vilka förkunskaper behöver du ha?
Du behöver ha kunskap från grundskolan i dessa ämnen:
- matematik
- samhällskunskap
- svenska eller svenska som andraspråk
Om du har liknade kunskaper kan de också vara godkända. Ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare om du vill veta mera.
Önskvärt att du har svenskt B-körkort.
Kurser som ingår i utbildningen
De kurser som kan ingå i utbildningen är praktisk ellära, värmelära, verktygs- och materialhantering, fastighetsförvaltning, fastighetsservice - byggnader och VVS, luftbehandling, yttre miljö - maskiner, verktyg och anläggningar och entreprenörskap.
Ansökan
Bifoga kopior på dina betyg och ett personligt brev till din ansökan. Berätta i brevet varför du har sökt utbildningen och om din yrkesbakgrund, vad du har arbetat med.