Du är här:
michael-longmire-lhltMGdohc8-unsplash

Kostnader under studietiden

Följande information står att läsa i vårt studeranderättsliga dokument:

Själva undervisningen på Vimmerby folkhögskola kostar ingenting. Däremot har vi en obligatorisk servicekostnad som innebär att du betalar max 1500 kr per fyraveckorsperiod. I servicekostnaden ingår bland annat olycksfallsförsäkring som gäller både i skolan och på fritiden, kaffe/te vid fikaraster och lunch, klassuppsättningar (lån) av vissa läromedel samt kopierat studiematerial. Kortare studieresor, inträden vid studieresor, samt kulturarrangemang ingår. I servicekostnaden för långa kurser ingår även lunch måndag-fredag.

Utöver det som finns i klassuppsättning på skolan så betalar du dina egna läromedel, samt annat personligt kursmaterial. Även vissa kostnader i samband med längre studieresor/studiebesök kan tillkomma.

Seniorkursen och andra deltidskurser betalar inte full servicekostnad och där ingår inte heller lunch.

Servicekostnaden betalas mot faktura i slutet på varje månad. Vid sjukdom ges kostavdrag om deltagaren sjukanmält sig enligt skolans rutin under tiden hen varit sjuk. Kostavdrag görs en gång per termin.

Vill du bo på skolans internat betalar du för kost och logi under tiden du bor på internatet och du betalar mot faktura i slutet på varje månad. För den som bor på internatet ingår servicekostnaden som en del av hyran.