Bo på internatet – boende under studietiden

Du är här:
Bo på internatet – boende under studietiden
internat1

Att komma långväga ifrån är inte ett problem när man ska gå en utbildning på en folkhögskola! Oavsett om du är från Vimmerby och vill bo riktigt nära skolan, eller om du flyttar till Vimmerby för att gå på folkhögskolan, så har du möjlighet att bo på skolans internat under tiden du studerar hos oss.

Väljer du att bo på skolans internat under tiden du studerar så får du bo i ett av våra två internathus med eget rum och tillgång till gemensamma utrymmen, inklusive skolans gym! Förutom boende så ingår även frukost, lunch och middag i paketet – vilket gör det både prisvärt boende, och smidigt för den som studerar.

Om Internatet

Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö. De flesta folkhögskolor har ett internat för studerande som inte kommer från orten. Att bo på folkhögskola är en viktig del av verksamheten och att bo på vårt internat betyder så mycket mera. Det ger studiero, nära gemenskap och delad glädje – många vänskapsband knyts för livet.

Vimmerby folkhögskolas internat har 60 enkelrum uppdelade på två internathus. Alla rum har tillgång till skolans nätverk. I varje hus finns ett gemensamt dagrum där det finns TV, DVD samt kök. I A-huset finns toalett och dusch på varje rum. I C-huset är det tre rum i varje korridor som vid hög beläggning delar på toalett och dusch.

Förutom det gemensamma dagrummet ute i internathusen så finns det i huvudbyggnaden tillgång till datorer och skolans bibliotek med tidskrifter och böcker. Vi har också idrottshall, gym, bastu och estetiska lokaler. Skolhuset är tillgängligt på kvällar och helger när skolan inte är larmad.

A-huset

C-huset

Fakta

Antal rum
60 st

Kostnader
Läs mer under länken ekonomi

Husdjur är inte tillåtna på internatet.


För mer information eller frågor, kontakta internatvärd:
Terese Karlberg
Mobil: 073-081 24 14