Betonggjutning för hem och trädgård
Kostnader
Pris inkl. logi: 5 160 kr
Pris exkl. logi: 2 780 kr
Betonggjutning_08 - kopia
Betonggjutning för hem och trädgård

Betonggjutning för hem och trädgård

Med enkla medel gjuter vi i betong, skapar våra egna förutsättningar för gjutning och experimenterar med olika metoder och material. Inga förkunskaper behövs.

Om kursen 

Med enkla medel gjuter vi i betong. Formtagning är en förutsättning för gjutning och vi provar olika enkla och tillgängliga tekniker. Efter kursens slut skall deltagare själva kunna gjuta sina verk på egen hand och anpassa till inom och/eller utomhusmiljö.

Vi provar olika betongkvalitéer, delar med oss av vår eventuella förförståelse och experimenterar med materialet.

Ytbehandling är en stor del av processen mot ett färdigställt arbete. Vi provar att rosta och ärga betongen, vi provar även att gjuta med infärgad massa.

Att kombinera olika material med betong ger ett intressant uttryck, att klippa till detaljer i plåt, att kombinera med mosaik, second-hand prylar, armeringsjärn etc. ger oändliga möjligheter.

Kursen passar både för nybörjare och mer erfarna gjutare, deltagare arbetar på sin nivå och vi möts i genomgångar, samarbeten och diskussioner. 

Praktisk information

Inför kursstarten kommer ni att få ett brev från kursledaren där det bland annat kommer finnas praktisk information inför kursveckan. Undrar ni något gällande kursinnehållet kontaktar ni kursledaren enligt uppgifterna ovan, praktiska frågor kontaktar ni Agnetha på Vimmerby folkhögskola.

Liknande kurser