Kom igång och teckna – för nybörjare och fortsättare – ANSÖKAN ÄR STÄNGD!
Sista ansökningsdag
3 maj, 2024
Utbildning
Sommarkurs 17/6-20/6 2024
Kostnader
Pris ink. logi 3410:-
exkl. 1950:-
teckna coyot pixabay - kopia
Kom igång och teckna – för nybörjare och fortsättare – ANSÖKAN ÄR STÄNGD!

Kom igång och teckna – för nybörjare och fortsättare – ANSÖKAN ÄR STÄNGD!

Lustfyllt och kreativt ägnar vi oss åt teckningskonsten. Under fyra hela dagar fokuserar vi på material, uttryck, komposition och variation. Från detalj till helhet, från ljus till mörker, från lavering till linjeteckning. Vi arbetar såväl inne i luftiga ateljéer som ute i vackra Vimmerby med omnejd.


Gemensamt utforskar vi mål och medel, tillsammans i sann folkhögskoleanda fördjupar vi oss i begrepp som valör, frottage, grafiskt uttryck, studie, rörelse, balans, bildkomposition och mycket mer. Vi tecknar på papper, på collage och på vad vi själva kan önska, vi möter material som blyerts, kol, krita, tusch och varför inte kaffe?

Kursen vänder sig till dig som längtar efter att komma igång med frihandsteckning och passar både nybörjare och mer erfarna som kanske gjort ett uppehåll eller söker nytändning. Var och en jobbar på sin nivå och vi möts i gemensamma diskussioner och övningar.


Allt material ingår i kursavgiften, om så önskas är deltagare välkomna att komplettera med eget favoritmaterial. Efter genomgången kurs skall deltagare ha kunskap om och färdighet i teckningens material, begrepp och tekniker.


Kursledare:

Anna

E-post: annasegetkkp@gmail.com