Audition Musikallinjen och Musikal – Produktion 2023

Du är här:
Audition Musikallinjen och Musikal – Produktion 2023
Dansbild på kursdeltagare i glittriga frackjackor

Information angående audition

Senast idag, 2 maj 2023, ska alla som sökt Musikallinjen och Musikal – Produktionsår fått mejl om audition. Skulle mejlet inte ha kommit fram så hittar du informationen här: 

Välkommen på audition söndag den 7:e maj. Proven kommer genomföras i Kulturskolans lokaler i Vimmerby (Drottninggatan 23). Exakta hålltider får du efter anmälan till audition, men ramtiderna för dagen är 08.00-17.00.

Anmälan till audition gör ni senast torsdag 4 maj via mejl till Alexandre Ambec alexandre.ambec@vfhs.se

(Glöm inte att bifoga noter om du önskar pianokomp till ditt sångprov – se mer info längre ner på sidan!)

Har du frågor eller funderingar kring audition eller utbildningen i övrigt så är det bara att höra av sig till Alexandre Ambec alexandre.ambec@vfhs.se (Musikallinjen) eller
Kristina Ruhnström kristina.ruhnstrom@vfhs.se (Musikal – Produktionsår) .

Innehåll och upplägg för dagen:

Dansprov: Under detta prov kommer vi att fokusera på dansteknik och repertoar. Under 60 min kommer ni att ha jazzklass där vi får möjlighet att se era förkunskaper eller utvecklingspotential inom dansen.

Monolog: Under detta moment kommer ni att framföra en av de förelagda texterna du hittar för nedladdning som pdf längre ner på sidan. Vi vill se att ni kan lära och framföra en text och vi kommer eventuellt också att jobba vidare med texten. I  detta mejl bifogar vi de monologer som ni kan välja mellan, alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande. Du behöver inte kunna eller känna till pjäsen som texten kommer ifrån, du kan själv hitta på vem det är som pratar och vad situationen är. Stol och bord kommer att finnas för er att använda, eventuell handrekvisita tar ni med själva.

Sångprov: Här kommer du träffa en sångpedagog och framföra en valfri sång, gärna från en musikal och helst utantill. Du kan göra ditt sångprov antingen till en färdig musikbakgrund du tar med dig eller så kommer det finnas en pianist som kan kompa dig när du sjunger. Vill du ha komp på plats behöver du skicka in noter, i rätt tonart, i samband med anmälan.

Intervju: Här vill vi veta mer om dig, din bakgrund och varför du har valt denna utbildning samt vad dina förhoppningar är kring utbildningen.

Övrig information

Fika och tilltugg kommer att finnas på plats. Omklädningsrum och ett enklare pentry (mikrovågsugn och vattenkokare) finns att tillgå i lokalen. Du behöver antingen ta med dig lunch eller så finns det caféer och matställen i närheten. Vattenflaska kan också vara skönt att ha med sig.

Boende: Om ni skulle behöva boka boende under helgen så kan ni kontakta Terese Karlberg som är internatvärd på Vimmerby Folkhögskola via tel: 0492-143 51, mob: 073-081 24 14 eller mejl terese.karlberg@regionkalmar.se

Studie- och yrkesvägledare: Om ni har frågor kring studiemedel etc. så kan ni kontakta vår studie- och yrkesvägledare Ann Jonsson på tel: 0492-143 24, mob: 070-644 47 94 eller mejl ann.jonsson@vfhs.se.

Checklista att ta med sig till audition:

  • Dansprovet – Bekväma kroppsnära kläder, uppsatt hår
  • Monologen – ev. handrekvisita om det behövs
  • Sångprovet – Musikbakgrund, om du inte skickat in noter i samband med anmälan till audition.