Temadag: Social hållbarhet 22 november 2023

Du är här:
Temadag: Social hållbarhet 22 november 2023
Tant Henrik från Bland drakar och dragqueens håller en regnbågsmönstrad solfjäder

Med social hållbarhet menas rätten och möjligheten att leva i ett jämlikt och jämställt samhälle, där människor ges möjlighet att leva ett gott liv med god hälsa, där alla kan leva det liv man vill, vara sig själv och bli respekterad för det.  

Med denna dag vill vi också vara en kraft för ökad tolerans,
mot mobbning, diskriminering och psykisk ohälsa. 

En peppig, glammig och helt “fabulous” dag tillsammans!

Igår den 22 november fick deltagare och personal på Vimmerby folkhögskola uppleva en ”fabulous” temadag om social hållbarhet, med hjälp av tant Henrik från Bland drakar och dragqueens och sånglärarna Karin Petersson och Sara Danheden från Högalids Folkhögskola.

Tre olika workshopar fick vi ta del av under dagen:

Workshop 1Deltagande dragshow

Tant Henrik från “Drakar och dragqueens” gav oss en rolig och interaktiv show med kreativa övningar och givande frågestund.

Workshop 2Våga låta – Sång som hälsofrämjande aktivitet
Lättsamma sångövningar och låtar, med fokus på att våga ljuda tillsammans, att få förståelse för sångens positiva effekter på hälsan och hur man kan komma samman som grupp genom musik. Allt under ledning av Karin Petersson och Sara Danheden som är sångpedagoger på Högalids folkhögskola.Workshop 3 Film – Danmarks yngsta dragqueen

Vi såg också svt-dokumentären “Danmarks yngsta dragqueen” som handlar om Jeppe 12 år som drömmer om att bli professionell dragartist.


Tack alla ni som på ett eller annat sätt hjälpte till
att göra dagen så glammigt härlig!