Praktisk information – Sommarkurser

  Du är här:
  Praktisk information – Sommarkurser
  Sommarkurser 2022

  Kostnad

  Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi, i vissa kurser är även materialkostnad, entréer eller bensinersättning inkluderade.

  Kursanmälan

  Det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagning. Vimmerby folkhögskola är en folkhögskola med internat, och vi prioriterar boende kursdeltagare vid antagning tills rummen är fullsatta.

  Anmälan görs via skolans ansökningssida eller skriftligen via våra anmälningsblanketter. Du betalar ingen depositionsavgift utan fakturering av kurskostnad sker efter avslutad kurs, med undantag för deltagare som inte bor i Sverige, då betalas kursen på plats.

  Vid avbokning med mindre än fem (5) arbetsdagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Utebliven närvaro vid kursstart debiteras med 100% såvida ett sjukintyg ej kan visas. Avbokningar måste alltid ske skriftligt.

  Sista anmälningsdatum

  Vi kan inte lämna besked om kursen blir av eller inte förrän efter sista anmälningsdatum. Ha koll på vilken som är sista anmälningsdag för just din kurs. Ni kontaktas av skolan inom 7 arbetsdagar efter sista anmälningsdag via telefon, e-post eller brev för besked angående antagningar.

  Kursen

  Kurserna startar med samling i skolans matsal på utsatt starttid och avslutas i regel också med samling och avslutningsfika i matsalen, tiderna för respektive kurs meddelas också i antagningsbrevet i god tid före kursstart.

  Inkvartering

  De flesta av skolans internatrum har privat toalett och dusch, fördelningen sker först och främst i de rummen. I möjligaste mån erbjuder vi alltid enkelrum men eftersom denna rumstyp är begränsad förbehåller vi oss rätten att prioritera de som kan tänka sig att dela boende i dubbelrum samt personer med särskilda behov. Meddela oss om du behöver bo på bottenvåning.

  På skolans internat råder 18 årsgräns, men går man kurs och bor med målsman är det okej att vara under 18. år

  Det går bra att boka logi dagen före kursstart. Detta bokas vid anmälan – antingen via webbsidan eller på anmälningsblanketten. Kostnad 400:- inkl. frukost.

  Vid söndagsankomst finns ingen matservering men internatet har fullt utrustat kök som man då kan nyttja, närmsta affär ligger ca 300 meter från skolan och i centrum med gångavstånd på ca 1km finns flera matvaruaffärer samt ett brett utbud av restauranger. Det finns också tillgång till tvättstuga i varje internathus.

  Lakan och handdukar ingår så du behöver inte ta med dig egna.

  Husdjur är inte tillåtet.

  Om platserna på internatet tagit slut rekommenderar vi att ni kontaktar Vimmerby turistbyrå www.vimmerby.com (öppnas i en ny flik) för hjälp med boende. Vimmerby är en stor turiststad och det finns många som hyr ut rum, både hotell och privata aktörer, i olika prisklasser.

  Måltider

  För kursdeltagare som bor på skolan ingår varje dag följande måltider:

  • frukost
  • förmiddagsfika
  • lunch
  • eftermiddagsfika
  • middag
  • kvällsfika som finns ute på internatet.

  För kursdeltagare som inte bor på skolan ingår följande:

  • förmiddagsfika
  • lunch
  • eftermiddagsfika
  • middag på torsdagskvällen då alla kursdeltagare samlas för gemensam avslutningsmiddag.

  Köket kan tillgodose de flesta allergier, skriv på anmälan under punkten specialkost om det är något som rör er. Olika dieter kan köket inte tillgodose.

  Maten serveras i skolans matsal på följande tider:

  • Frukost           07.50-8.30
  • Fm fika           10.00-10.20
  • Lunch             11.30-12.30
  • Em fika           14.00-14.30
  • Middag           17.00-17.30

  Observera att kursledaren kan ha bokat andra tider just för er kurs.

  Att ta sig till skolan

  Skolan ligger centralt i Vimmerby och det går att resa hit med bil, buss eller tåg. Du hittar karta och kontaktinformation till skolan på sidan Kontakt.

  Det är ca 1 km från Vimmerby resecentrum till skolan, i antagningsbrevet bifogas alltid en karta över gångväg från resecentrum till skolan, samt en karta över skolans område. Det finns gott om parkeringsplatser på skolan i anslutning till skolan och boendet.

  Fritid

  Vimmerby har en rad olika sevärdheter samt badsjö inom gångavstånd, ni kommer vid samlingen första dagen få en broschyr, samt karta över Vimmerby där ni hittar mycket information. Vill ni innan kursstart få reda på lite mera rekommenderar vi ett besök på sidan www.vimmerby.com (öppnas i en ny flik)

  På skolan finns ett bibliotek där du kan låna böcker och tidskrifter. I dagrummet utanför matsalen kan du läsa dagstidningar..

  Om du vill se på TV kan du göra det i samlingsrummet som finns på internatet.

  Lånecyklar

  Skolan har ett fåtal cyklar som går bra att låna under er vistelse hos oss, vi tillämpar ”först till kvarn” på att kvittera ut sig en lånecykel

  Internet

  Skolan har trådlöst internet i alla lokaler. Behöver du tillgång till nätet frågar du personalen på plats.