Allmän kurs

Allmän kurs på Vimmerby folkhögskola passar dig som vill läsa in grundskolan och/eller gymnasiet, i en trygg studiemiljö med små grupper och mycket lärarstöd.

Folkhögskola är en studieform inom vuxenutbildningen där studierna anpassas efter dina behov och förkunskaper. På Vimmerby folkhögskola har vi allmän kurs på både grundskole- och gymnasienivå. Detta innebär att du kan läsa in både kurser från grundskolan, och kurser från gymnasiet hos oss och få grundläggande behörighet för högskolestudier, studier på yrkeshögskola, eller någon av de yrkesutbildningar som finns hos oss här på folkhögskolan.

Ansökan inför vårterminen är öppen till Allmän kurs ”på plats”. Så gå in på vår webbansökan och gör en ansökan redan idag!

Vi har numera även allmän kurs – distans för dig som behöver kunna anpassa studierna efter din livssituation. Här sker undervisningen på distans och anpassas efter dina behov.